Crimă

Exclusiv. Interlopul basarabean Ion Şoltoianu e liber! Ce spune despre şeful din România, Nicu Patron. Video

ion soltoianu.v1
Avatar for Julieta Savitchi

Exclusiv. Ion Şoltoianu, renumit luptător K1 şi interlop din Republica Moldova, a scăpat din nou de închisoare. Deşi este învinuit într-un dosar greu de şantaj, Şoltoianu, despre care procurorii moldoveni susţin că ca face parte din gruparea criminală a lui Ion Guşan, alias Nicu Patron, unul din cei mai temuţi lideri interlopi din România, se bucură din nou de libertate după ce a stat un an în arest preventiv.

Legislaţia de peste Prut nu permite aflarea în arest preventiv, până la pronunţarea sentinţei, pe un termen mai mare de 12 luni.

Sportiv de performanţă, Ion Şoltoianu  are un cazier bogat, cu două omoruri, a reuşit în repetate rânduri să scape de închisoare sau să nu-şi ispăşească până la urmă pedeapsa.

Acuzaţiile aduse lui Ion Şoltoianu

Ultimul dosar care l-a adus pe Ion Şoltoianu din nou pe banca acuzaţilor a fost intentat primăvara trecută. Procurorii îl acuză că a pretins de la un bărbat care şi-a ispăşit pedeapsa pentru escrocherie suma de 5.000.000 de lei (261.036 euro).

Şantajul ar fi început încă când cei doi erau în puşcărie şi a continuat după eliberarea lor. Şoltoianu ar fi ameninţat victima şi familia sa cu exterminarea fizică. Inclusiv de către membrii unor organizații criminale și de către conducătorii acestora din țară și de peste hotare.

Ion Şoltoianu pe banca acuzaţilor

Ion Şoltoianu pe banca acuzaţilor, asistat de 4 avocaţi/Sursa foto: EvZ

Continuarea citiţi AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu