Integritate

DOC// Cu camerele întoarse, Ion Munteanu a primit undă verde pentrzu Curtea Supremă de Justiţie

ion munteanu
Avatar for Julieta Savitchi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a promovat evaluarea procurorului general interimar Ion Munteanu la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată în şedinşa 15 aprilie. Întâmplător sau nu, anume această şedinţă nu a fost transmisă în direct pe motiv că s-ar fi defectat camerele video.

La şedinţa precedentă, preşedintele interimar al CSM, Sergiu Caraman, a declarat că au fost identificate cel puțin cinci dubii care trebuie analizate.

„Dubiile” reprezintă apartamentul de peste 600 de mii euro din Brașov, firma de construcție înstrăinată de soție cu 5 400 lei, un apartament procurat pe numele părinților lui și cheltuieli de mii de euro, care nu sunt acoperite de veniturile declarate oficial.

La şedinţa din 15 aprilie toate aceste dubii de integritate s-au spart ca bulele de săpun. Mai pe scurt, Ion Munteanu a fost făcut gospodar de către socri. Iar faptul că soţia procurorului a declarat că a vândut o firmă de milioane cu 5400 de lei, evitând impozitul pentru creşterea de capital, tot are o scuză. Cică femeia a fost nevoită să vândă întreprinderea pentru că nu avea posibilitate să se ocupe de afacere.

În anul 2023, Ion Munteanu a obținut un salariu de 484 de mii de lei, peste 40 de mii de lei lunar, pentru funcția de procuror general interimar. Pentru activitatea sa a mai primit peste 74 de mii de lei drept diurne pentru deplasări de serviciu.

În Declaraţia de avere şi interese personale, semnată de procurorul general interimar pentru anul 2023, în afara casei de locuit, nu se regăseşte niciun apartament. Singurele noutăţi privind achiziţiile lui Ion Munteanu, declarate oficial, sunt un teren extravilan, care l-a costat 6000 de euro, şi un automobil Dacia Duster de 215.000 lei.

Sursele noastre din CSM ne-au şoptit că pentru Ion Munteanu ar fi pus „un cuvânt bun” cineva din conducerea ţării.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu