Investigații

Exclusiv. Ilan Şor, lungul drum către Putin. „Regele” casei, crescut de două mame

miron maria si ilon sor
Avatar for Julieta Savitchi

Ilan Şor, lungul drum către Putin. Povestea de viaţă a controversatului Ilan Şor poate trezi interesul scenariştilor de film.

Toţi ştiu că Ilan Şor este creierul schemei fraude secolului din Republica Moldova, cel care a pus umărul ca să-i trimită după gratii pe fostul premier Vlad Filat şi pe „raiderul nr.1 din CSI”, Veaceslav Platon.

Şi că a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Dar puţini sunt cei care ştiu cum a fost format cel care a distrus imperiul financiar moştenit de la tatăl său şi i-a suflat lui Igor Dodon banii Kremlinului.

Ilan Șor, crescut să fie „rege”

Datele biografice arată că Ilan Şor a devenit de cum s-a născut „regele casei”, fiindu-i insuflat că este mai presus ca alţii şi răsfăţat de surorile mai mari şi două mame.

Lui Ilan Şor i s-a insuflat din fragedă copilărie că este o persoană foarte importantă, fiind educat cum să se folosească de oameni influenţi ca să-şi atingă scopul.

Ca în cele din urmă să ajungă un infractor notoriu, inclus în lista neagră de guvernele occidentale. Şi să ajungă trădătorul care luptă să vândă Republica Moldova lui Putin. Doar ca să poată trăi în continuare pe picior mare.

De fapt, Ilan Şor nu a ajuns niciodată un prosper om de afaceri. Aşa cum şi-a dorit tatăl său, Miron Şor, care i-a lăsat o afacere de milioane. În schimb, Ilan Şor este priceput la scheme de delapidare a banilor publici şi a averii statului. Şi mai este cunoscut ca un talentat urzitor de intrigi politice. Dar şi un cult al personalităţii pentru cei care îl urmează. Nu atât pentru idei, cât pentru remunerările generoase pe care le primesc.

Ilan Sor copil la o intalnire cu presedintele Lucinschi
Ilan Şor copil la o întâlnire cu preşedintele Lucinschi / sursa foto: Julieta Savițchi

Copilul mult aşteptat al familiei. Rădăcinile

Continuarea citiţi AICI

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu