Justiție

VIDEO// Fiica îşi salvează tatăl. Ce se întâmplă în dosarul de învinuire a unui fost preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie

ion druta
Avatar for Julieta Savitchi
La ultima şedinţă de judecată în care fostul preşedinte al Curţii Supreme Justiţie, Ion Druţă, compare pe banca acuzaţilor pentru îmbogăţire ilicită şi amestec în înfăptuirea justiţiei, i-a fost audiată fiica în calitate de martor.

Tânăra a spus că apartamentul care îi este atribuit tatălui său a fost cumpărat de o mătuşă şi i l-a dat să-l folosească, deoarece este plecată.
Ion Druţă, precum şi avocatul său, Iurie Tabarcea, care este naşul de cununie al lui Oleg Sternioală, fostul subaltern al lui Druţă, au refuzat să facă declaraţii după încheierea şedinţei. Ion Druţă a spus doar că pledează nevinovat.

Procesul de judecată în dosarul de învinuire a lui Druţă a început toamna trecută sub preşedenţia magistratei Renata Popescu – Baltă. De atunci au avut loc 10 şedinţe de judecată. Procurorul susţine că s-a examinat jumătate din dosar.

Conform rechizitoriului, în perioada 2014-2019, atunci când Ion Druță deținea funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, prin intermediul rudelor sale, a obținut în proprietate bunuri imobile pe care le deține în continuare în valoare totală de 4,5 milioane de lei. Procurorii precizau că aceasta este valoarea achitărilor oficiale efectuate pentru bunurile imobile, în timp ce prețul mediu de vânzare  constituie 12,7 milioane de lei. Aceste mijloace bănești depășeșc substanțial veniturile legale obținute de Ion Druță și membrii familie sale. Judecătorul vizat a avut câștiguri de 831.359 de lei, iar soția acestuia – de 608.978 de lei.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu