Justiție

VIDEO// Procurorii au solicitat prelungirea arestului la domiciliu pentru Vladimir Andronachi. Ce a mai inventat avocata Bayram pentru a-l putea scoate din casă pe omul lui Plahotniuc

deepin screenshot select area 20230613213928
Avatar for Julieta Savitchi

Judecătoria Chişinău a examinat marţi, 16 aprilie, demersul procurorilor anticorupţie privind prelungirea arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile a ex-deputatului Vladimir Andronachi, învinuit în frauda bancară alături de fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Magistratul Gheorghe Balan, în gestiunea căruia a ajuns dosarul, nu a renunţat la principiile sale şi a desfăşurat şedinţa cu uşile închise. Judecătorul s-a arătat supărat atunci când jurnaliştii i-au bătut la uşă.

Redacţia Crime Moldova a intrat în posesia înregistrării audio la o parte din şedinţa de judecată la care a fost examinat demersul procurorului privind menţinerea lui Andronachi în arest la domiciliu.

Natalia Bayram, avocata fostului deputat, a ţinut şi de această dată o pledorie inspirată, solicitând eliberarea clientului său sub control judiciar. Aceasta şi-a argumentat demersul prin faptul că Andronachi are nevoie să iasă din casă ca să-şi protejeze familia, să meargă la medic şi că clientul ei se bucură de o reputaţie foarte bună în societate.

Apărătoarea nu a ezitat să arunce câteva pietre în grădina jurnaliştilor pentru că l-au filmat pe fostul deputat. „O persoană necunoscută s-a apropiat în stradă de clientul meu şi i-a spus: „Te-am văzut la televizor, eşti un bandit”. Eu am  spus de mai multe ori că justiţia televizată va face victime şi iată că victimele au apărut”, a spus Bayram.

Avocata nu a oferit însă detalii ce căuta clientul său în stradă dacă se afla în arest la domiciliu. Apărătoarea a declarat doar că Andronachi nu a încălcat niciodată condiţiile de aflare în arest la domiciliu.

Amintim că la o şedinţă de judecată anterioară, când Andronachi era deţinut în Penitenciarul nr.13, Natalia Bayram a plâns în hohote de mila omului lui Plahotniuc în timp ce prezenta pledoria în instanţă.

Procurorii îl acuză pe fostul deputat care a fost fugar o perioadă că a prejudicia statul cu peste 26 de milioane lei. statul Republica Moldova a fost prejudiciat cu suma de peste 26 milioane lei. „Respectiv, au fost spălați banii sustrași în sumă de peste 1 milion dolari şi aproximativ 800 000 euro în contul altor companii afiliate organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc, precum și companiilor din cadrul grupului criminal organizat condus de către Vladimir Andronachi, astfel creând condițiile necesare pentru stratificarea și integrare a banilor sustrași în circuitul legal național și al altor țări”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu