Justiție

Amânări pe bandă rulantă în dosarul pentru îmbogăţire ilicită a fostului şef de la SIS, Vasile Botnari

deepin screenshot select area 20230517205218
Avatar for Julieta Savitchi

Examinarea dosarului penal în care fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc, Vasile Botnari, bate pasul pe loc la Judecătoria Chişinău. Majoritatea şedinţelor au fost amânate la solicitarea avocaţilor, procurorilor sau că nu au făcut act de prezenţă inculpaţii, invocând motive de boală.

De la prima şedinţă în dosarul Botnari, care urma să aibă loc la 18 octombrie 2022, au fost programa 9 şedinţe de judecată, dintre care nu a fost amânată doar una. Prima şedinţă de judecată a fost amânată la solicitarea procurorului pe caz.

Peste două săptămâni, a urmat o nouă şedinţă, la care a fost deschisă şedinţa prealabilă, dar a fost întreruptă din cauza că expirase timpul rezervat.

A treia şedinţă a fost amânată, la fel, la solicitarea procurorului, apoi o altă şedinţă nu a avut loc din cauza unei alerte cu bombă la Judecătoria Chişinău, apoi şedinţele au fost amţnate la solicitarea avocaţilor, precum şi că s-a îmbolnăvit presupusul complice al lui Vasile Botnari care nu este altcineva decât soacra sa, Eufrosinia Cucoară, pe numele căreea au fost înregistrate o parte din bunurile fostului funcţionar.

Şedinţa programată pentru miercuri, 17 mai, nu a avut loc pe motiv că a lipsit avocatul Ion Vicol.

Conform probatoriului administrat ulterior pornirii urmării penale, în proprietatea lui Vasile Botnari au fost identificate bunuri imobile cu valoarea totală de peste 24,5 milioane lei, precum și automobile deținute în valoare de peste 4 milioane lei.  Cu autorizarea judecătorului de instrucție, procurorii anticorupție au aplicat măsuri asiguratorii sub formă de sechestru pe aceste bunuri, în scopul eventualei confiscări speciale.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu