Integritate

Unde s-a regăsit un fost adjunct al procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

iurie perevoznic 900x505 1
Avatar for Julieta Savitchi

Iurie Perevoznic, fostul adjunct al procurorului general Alexandr Stoianoglo, a trecut concursul şi a fost acceptat de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de inspector-judecător în Inspecţia Judiciară.

Iurie Perevoznic și-a prezentat demisia din funcţia de procuror-general adjunct la 7 octombrie 2021, după reţinerea şi suspendarea din funcţia de procuror general a lui Alexandr Stoianoglo. Perevoznic a motivat că este singura soluție, întrucât a fost înlăturat, la modul practic, de la tot ce se desfășura în instituție.

Iurie Perevoznic a fost un apărător a lui Alexandr Stoianoglo şi a colegului său Ruslan Popov, învinuit de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii.

Comentând reținerea lui Ruslan Popov, un alt adjunct al procurorului general suspendat, Iurie Perevoznic a declarat că asistăm la o demonstrare inutilă de forță. „Nu înțeleg raționamentul privării de libertate a acestuia, prin aplicarea reținerii. Reținutul nu se ascunde (dacă voia, cred că o făcea demult, a avut posibilitate), nu este nici caz de flagrant delict, nu mai vorbesc de stabilirea identității”, a declarat Iurie Perevoznic.

În opinia sa, s-a exagerat și în cazul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. „Ca fost coleg, mă adresez și vă implor, domnilor procurori care gestionați aceste cauze – opriți-vă. Până a acționa, mai recitiți normele legale. De ce nu doriți să înțelegeți că toată această bravadă ne va costa foarte și foarte scump. Vom plăti toți, inclusiv cei care cred că asistă în prezent la spectacol pe gratis. Nota de plată (biletul la spectacol) va fi descurajantă, nu vă îndoiți”, a declarat Perevoznic într-o conferinţă de presă după reţinerea lui Stoianoglo.

Înainte să fie numit procuror general adjunct, în decembrie 2019, Iurie Perevoznic a activat în Inspecţia Judiciară timp de câteva luni.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu