Justiție

DOC// Finul oligarhului Plahotniuc, Dorin Damir, a mai pierdut un proces de judecată împotriva activistului Sorin Stati

cbf8c7f417cdaf038dd0c813a404edf1
Avatar for Julieta Savitchi

Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, a pierdut al doilea proces de judecată privind apărarea cinstei şi demnităţii, în care cerea să fie despăgubit moral cu 100.000 de lei. Judecătoria Bălţi, oficiul Făleşti, a respins cererea depusă de Damir împotriva activistului Sorin Stati ca neîntemeiată.

Dorin Damir l-a acţionat în judecată pe fostul șef al MoldAtsa, Sorin Stati, după ce acesta a declarat la o emisiune de la postul de televiziune Jurnal TV că finul lui Plahotniuc este implicat în schemele contrabandei cu anabolizante.

Decizia este cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară.

Anul trecut Dorin Damir a mai pierdut un proces civil intentast împotriva fostului şef de la MolşdAtsa, care l-a învinut în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Jurnal TV în presupusul atac raider desfășurat asupta companiei Glorinal.

Damir a cerut în instanţă să fie constatat caracterul fals şi defăimător al informaţiei, iar Sorin Stati să fie obligat să dezmintă declaraţiei şi să-i achite 30.000 de lei pe care le va dona în scopuri caritabile. Dosarul se află pe rol la Curtea Supremă de Justiţie, deciziile instanţei de fon şi de apel fiind contestate de Dorin Damir.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu