Integritate

Atenţie cum parfumaţi cererile în instanţă. Judecătoarea cu miros fin a ajuns la Curtea Supremă de Justiţie

tonov irina
Avatar for Julieta Savitchi

Magistrata Irina Ţonov de la Judecătoria Chişinău se regăseşte în lista celor 14 judecători, desemnaţi de Consiliul Superior al Magistraturii să facă dreptate la Curtea Supremă de Justiţie până vor fi numiţi în funcţie, cu mandate în regulă, alţi membri ai instituţiei în locul celor plecaţi.

Irina Ţonov s-a remarcat anul trecut prin faptul că a refuzat să examineze o plângere pe motiv că… mirosea urât. În încheierea prin care a restituit întreprinderii Invox-S cererea de chemare în judecată, magistrata a invocat că avea „un miros insuportabil, nu se evapora şi făcea imposibilă examinarea”.

În documentul semnat, Irina Ţonov a sugerat reclamantului să revină cu o altă cerere, dar să înlăture neajunsurile, adică să miroase… frumos. „În lume nu există lege care ar impune judecătorul să suporte consecințele provocate de substanța cu care au fost îmbibate actele prezentate de potenţialul reclamant”, s-a justificat Irina Ţonov.

Reclamantul a contestat încheierea în Curtea de Apel Chişinău, unde judecătorii nu prea sunt fini la miros, deoarece au obligat-o pe Irina Ţonov să examineze plângerea.

Amintim că Irina Ţonov şi-a început cariera la Căuşeni. În 2013, magistrata l-a condamnat pe un bărbat din satul Zaim la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru că ar fi încercat să fure 116 peşti vii şi 306 kg de peşte mort. Magistrata a mai decis ca: “plasa pentru prins peşte, blugii inculpatului, pantofii, chiloţii, ciorapii şi scurta de iarnă să fie nimicite”.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu