Crimă

Vinerea neagră pentru directorul de la Bismobil Kitchen. Unde a fost reţinut Mihail Şaran

f520a8086eef0980d1f47bfb02ee7a66
Avatar for Julieta Savitchi

La a şaptea zi după ce „a evadat” din instanţă, înainte ca să fie pronunţată decizia de plasare în arest preventiv, afaceristul Mihail Şaran a fost reţinut vineri, 14 aprilie, într-o casă din Durleşti. Cu două zile în urmă, afaceristul a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care afirma că este „fugar din propria ţară”.

Astfel, afaceristului ar putea să-i mai fie intentat un capăt de învinuire pentru evadare.

Acesta a şi fost motivul pentru care am fugit pe 7 aprilie. Cine ar pleca la Penitenciarul 13 benevol, mai ales că condiţiile sunt inumane?”, a scris afaceristul.

Mihail Şaran, proprietarul companiei Bismobil Kitchen, care ar fi lăsat fără de bani sute de clienţi din Republica Moldova și România, cărora le-a promis bucătării individualizate, a părăsit sediul Ciocana al Judecătoriei Chişinău, după ce a participat la şedinţa de judecată în care procurorii au solicitat ca afaceristul să fie readus din arest la domiciliu în Penitenciarul 13 pentru că ar fi încercat să influenţeze martorii. Ulterior, în presă au apărut imagini video cu Mihail Şaran care fuge şi se uită prin părţi, iar la un moment se ascunde după o maşină.

Afaceristul a fost reţinut în luna martie la Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce încerca să plece din ţară.

Primele probleme la au apărut în România, cu trei luni în urmă, la reţeaua de magazine din Cluj. Presa clujană a scris că autorităţile din România au pornit un dosar penal după ce a fost închis primul magazini, iar mai mulţi români nu au mai văzut mobilierul de bucătărie, chiar dacă au plătit pentru el.

Presa română a mai relatat că afaceristul din Moldova a infiinţat zeci de societăţi comerciale, cu un capital statutar de doat 200 de roni, care semnau cu românii contracte pentru mobilă individualizată la bucătărie.

Într-o declaraţie pe Facebook, Mihail Şaran a dat vina pe războiul din Ucraina, ţara de unde ar fi procurat materia primă pentru fabricarea bucătăriilor.

La Chişinău, cel puţin 15 persoane au depus plângeri la poliţie, după ce au plătit mii de lei pentru bucătării de la Bismobil Kitchen, dar nu au mai ajuns să vadă nici mobilierul, nici pe cei cu care au semnat contractele.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi