Corupție

VIDEO// Dintr-o şedinţă de judecată în alta. Dosarul „Spravka lui Dodon”, pus pe rol la Judecătoria Chişinău

337788770 884255285975018 5177562780842813867 n
Avatar for Julieta Savitchi

Fostul preşedinte, Igor Dodon, a ajuns din nou pe banca acuzaţilor, fiind învinuit de fals în acte publice. La prima şedinţă de judecată, care a avut loc miercuri, 12 aprilie, la Judecătoria Chişinău, s-au prezentat şi Galina Dodon, soţia fostului şef al statului, şi un medic de familie, cu statut de inculpat în dosarul respectiv.

Fostul şef al statului şi presupuşii săi complici sunt învinuiţi că, „ de comun acord, au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals, cu scopul de a-l prezenta în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca peste hotare”.

Conform certificatului prezentat de Igor Dodon în instanţă pentru a obţine permisiunea să părăsească Republica Moldova, fiul său mai mic a suferit de Covid şi avea nevoie de o reabilitare într-o salină din România.

Instanţa a acceptat demersul avocaţilor fostului preşedinte, însă procurorilor li s-a părut dubios cazul, au ridicat arhivele medicale şi au constatat că era vorba de un fals. Astfel, plecarea cuplului Dodon a fost contramandată.

„Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitare, dar și asupra membrilor familiei mele, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în țara noastră”, a scris Dodon pe rețele.

La prima şedinţă de judecată a fost văzută şi fosta deputată Marina Rădvan, care a declarat că a venit să-l susţină pe Igor Dodon.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi