Social

VIDEO// Vizitatorii Pieţei Centrale, puşi în dificultate. 50 de locuri de parcare pentru mii de şoferi

Deepin Screenshot select area 20230411135156
Avatar for Julieta Savitchi

Cei care se deplasează cu automobilele proprii la Piaţa Centrală din Chişinău sunt puşi în dificultate. În apropierea pieţei este un singur loc de parcare, cu cca 50 de locuri, care sunt ocupate de vânzătorii din piaţă.

În acelaşi timp, cei care îşi parchează maşinile, chiar şi la două cartiere de la piaţă, sunt vânaţi de agenţii de circulaţie, care le împart cu dărnicie amenzi şi evacuează mijloacele de transport la parcarea specială, punând proprietarii în situaţia de a achita mii de lei ca să-şi poată lua maşinile.

Un poliţist ne-a îndrumat amabil să mergem la parcarea de pe strada Tighina, de la intrarea în piaţă, iar dacă nu sunt locuri, să căutăm o altă parcare. La parcarea sugerată de agentul de circulaţie nu era niciun loc liber, iar mai multe automobile erau parcate neregulamentar pe carosabil, unele chiar la intersecţie, pe trecerea de pietoni.

Oamenii se justifică că vin la piaţă cu maşina ca să facă mai multe cumpărături pentru sărbătorile de Paşti, dar pentru că nu au unde să-şi lase maşinile, parchează pe unde apucă. Cumpărătorii spun că nu pot să achţiţioneze prea multe dacă vin cu transportul public, iar majoritatea taximetriştilor refuză să preia comenzile din apropierea Pieţei Centrale pe motiv că traficul este prea aglomerat.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi