Camera lui Matasaru

VIDEO// Spovedanie la Markel? Cum a fost surprins un judecător din Bălţi

valeriu padurari
Avatar for Julieta Savitchi

Vicepreşedintele interimar al Judecătoriei Bălţi, controversatul Valeriu Pădurari, care a fost surprins în timp ce da indicaţii unui alt judecător cum să rezolve o cerere de recuzare în privinţa sa, este văzut tot mai des la Catedrala Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, unde slujeşte episcopul de Bălţi şi Făleşti Markel.

Cel care propovăduieşte extinderea influenţei ruse în Republica Moldova, îi elogiază pe Stalin şi Putin şi, pe lângă Sfânta Scriptură, propovăduieşte învăţăturile tâlharului Ilan Şor.

Nu punem la îndoială că Valeriu Pădurari ar fi un bun creştin. Însă magistratul nu asistă la liturghie alături de mirenii de rând. Magistratul intră în biserică pe uşa din spate, ascunzându-se în timpul slujbei în nişte camere de pe lângă altar. Unde are acces doar Markel şi slujitorii lui.

Ce o fi căutând Pădurari la Markel? Că doar n-o fi pălămarul lui. Sau poate vine omul să se spovedească? Negăsind în tot Bălţiul un duhovnic mai neprihănit decât Markel, cel care încurcă biserica cu politica şi se roagă pentru venirea ruşilor?

Despre magistratul Pavel Pădurari s-a scris mai mult în ultima perioadă, acesta încercând să-şi folosească relaţiile din CSM pentru a pune la respect jurnaliştii care au încercat să-i tulbure liniştea. Sperăm că judecătorul Pădurari, fiind atât de evlavios, nu va profita de relaţia cu Markel ca să-i pomenească la 40 de zile sau chiar să-i pună sub anatemă pe jurnaliştii care au îndrăznit să scrie despre el.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu