Social

Pasiunea care l-a imobilizat pe şeful de la CSP

110336342 2909787012483386 4836666302047634551 n
Avatar for Julieta Savitchi

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), de vre-o două săptămâni, are preşedinte interimar, pentru o perioadă nedeterminată. Este vorba de Aliona Nesterov care va conduce CSP în perioada cât Dumitru Obadă, preşedintele Consiliului se va afla în concediu medic

deepin screenshot select area 20240824162158

Şedinţa CSP din 23 august, condusă de Aliona Nesterov

Dumitru Obadă s-a accidentat grav la picior la aterizare, după ce a sărit cu paraşuta la aerodrimul sportiv de laVadul lui Vodă. Unde vine deseori un paraşutist cu mai multă experienţă, deputatul PAS Oazu Nantoi.

Deşi s-a încercat tăinuirea accidentul în care Obadă şi-a fracturat piciorul, sursele noastre au confirmat şi au precizat că şeful de la CSP a sărit de unul singur. Iar dacă paraşutistul nu este bine instruit, la aterizare pot avea loc accidente de acest gen.

captura de ecran din 2022 06 13 la 09.23.18

Dumitru Obadă/ Sursa: captură

Am sunat la telefonul de pe portalul Federaţiei de paraşutism sportiv. Un bărbat ne-a comunicat, în limba rusă, că practic nu există riscuri pentru paraşutiştii amatori. „Cei care sar cu paraşuta în tandem cu instructorul sunt cel mai puţin supuşi riscurilor. Totul face instructorul, inclusiv aterizarea. Cei care câştigă dreptul de a sări singuri, tot sunt instruiţi. Dar îşi asumă consecinţele”, a spus interlocutorul.

Bărbatul de la telefon a precizat că, oricum, se mai întâmplă incidente la aterizare. Dar a spus că nu cunoaşte despre accidentul lui Obadă.

Politicianul Sergiu Mocanu, care practică de mai mulţi ani paraşutismul, ne-a comunicat că a auzit ceva despre accidentarea lui Obadă, dar nu cunoaşte detalii pentru că nu mai merge la aerodromul de la Vadul lui Vodă.

„La aterizare, se mai întâmplă incidente. Chiar şi cu paraşutiştii cu experienţă Odată, am călcat pe un muşuroi de cârtiţă. Şi mi-am traumat piciorul”, ne-a spus Mocanu.

Săriturile cu paraşuta la aerodromul de la Vadul lui Vodă reprezintă o distracţie costisitoare pentru consumatorii de adrenalină. Distracţie pe care nu şi-o pot pemite oamenii cu venituri modeste.

Astfel, o săritură de la înălţimea de 3000 de metri, în tandem cu instructorul, care durează puţin peste 5 minute, costă 4200 de lei. Iar cei care doresc şi imagini video trebuie să scoată din buzunar 5700 de lei.

Cei care experimentează singuri, scot din buzunar 2000 de lei pentru o săritură.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

4 Comentarii

Lasă un comentariu