Justiție

Închisoare pentru Iurie Roşca. Ultimul cuvânt al politicianului

iurie rosca
Avatar for Julieta Savitchi

Chişinău. Iurie Roşca, fostul preşedinte al Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), riscă să ajungă după gratii în timpul apropiat. Procurorii au cerut patru ani de închisoare, cu executare, pentru fostul deputat şi vicepremier.

La şedinţa de judecată de marţi Iurie Roşca a spus şi ultimul cuvânt de pe banca acuzaţilor. Urmează deliberarea şi pronunţarea sentinţei.

Ultimul cuvânt al lui Iurie Roşca

În pledoria ultimului cuvânt, Iurie Roşca a pledat nevinovat. Fostul lider unionist a declarat că dosarul i-a fost fabricat din motive politice.

Roşca l-a acuzat pe procurorul Mihail Ivanov că ar fi falsificat declaraţiile unui martor. El a mai spus că nu a luat niciun ban de la denunţător.

„Mă acuză că eu am adus prejudicii statului în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Că eu am arunca o umbră asupra puterii de stat”, a declarat Roşca în instanţă.

Fostul vice-preşedinte al Parlamentului de la Chişinău a criticat sistemul politic din Republica Moldova. Însă la un moment dat a fost oprit de către judecător pe motiv că nu are tangenţă cu dosarul.

„În zece minute o să-mi daţi opt ani şi gata”, a fost replica Iurie Roşca.

Fostul unionist, susţinut de activişti pro-ruşi

Continuarea pe Evenimentul Zilei

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

Lasă un comentariu