Justiție

DOC// Răspuns (ne) demn de CNA. A redirecţionat o plângere către… subiectul plângerii

satul loganesti 1200x900 1
Avatar for Julieta Savitchi

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a redirecţionat o plângere depusă împotriva unui primar suspectat de delapidare de fonduri ca să… ia măsuri cu el însuşi.

Un grup de locuitori din satul Logăneşti, raionul Hânceşti, au depus plângeri în adresa mai multor instituţii ale statului. Petiţionarii l-au reclamat pe primarul Valentin Danu că ar fi cheltuit cu nechibzuinţă aproape 10 milioane de lei.

loga

Banii din proiectul „Satul european” erau destinaţi pentru construcţia sondelor şi aprovizionarea satului cu apă potabilă. Însă, făcându-se pretinse economii, locuitorii din Logăneşti au primit în loc de apă potabilă apă contaminată cu amoniac. Despre acest caz portalul Crime Moldova a realizat o investigaţie în colaborare cu Evenimentul Zilei Bucureşti.

Primii care au „reacţionat” la petiţie au fost cei de la CNA. Aceştia au redirecţionat plângerea către primarul Valentin Danu ca să decidă „în conformitate cu prevederile actelor normative din domeniu”.

cnaaa

Semnatarii plângerii sunt revoltaţi. „Nu ştiu în cine se mai poate avea încredere. Cum să trimiţi plângerea celui pe care ne-am plâns? Cum cred ei că va rezolva problema Valentin Danu? Îşi va intenta singur un dosar? Îşi va apluica singur o amendă? Cred că cei de la CNA nici nu au citit plângerea noastră. Dar au trimis repede un răspuns ca să scape de noi”, ne-a declarat unul dintre petiţionari.

Despre autor

Avatar for Julieta Savitchi

Julieta Savitchi

1 comentariu

  • Administratia ACC 55/142 a delapidat peste 16000 lei din fondurile europene predestinate compesatiilor pentru energia termicä numai in baza unui apartament de 64,2 m.p. Acest condominiu dispune de 252 locuinte si 20 de localuri comerciale (30000 m.p.).
    ICFS (Min. Fin.), unde existä Directia Control al Fondurilor Europene, absolut nemotivat se eschiveazä de a actiona in conformitate cu Art. 9 Legea 192/2021.
    Solicit un email pentru a face posibil expedierea Reclamatiei si a Raspunsurilor.

Lasă un comentariu